Optredens

5 mei op Stroombroek

Klik op de foto voor filmpje

Op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei 2024, gaf Canta Doe een concert van bijna twee uur weg op het Voorjaarsfestival bij vakantiecentrum Landal Stroombroek. Het was gezellig druk, het terras zat vol met gasten. Langs de oever van de zwemplas waren er bovendien een braderie en foodtrucks.
Op de avonden van vrijdag 12 juli en maandag 12 augustus is Canta Doe weer present op het terras van Landal Stroombroek.

Landal Stroombroek 2023

Canta Doe zingt in het restaurant van Landal Stroombroek.

Op vrijdagmiddag 22 december 2023 zong Cantadoe op uitnodiging bij de entree van vakantiepark Landal Stroombroek in Braamt. Het was de bedoeling die middag de gasten voor het weekeinde een warm winterwelkom te bezorgen.
Helaas kwam de regen met bakken uit de hemel, zodat wij onze muzikale activiteiten naar het restaurant moesten verplaatsen. Canta Doe trad er op in Dickens-stijl. Ook het personeel van Landal droeg deze middag kleding in deze stijl. Er waren in de loop van de middag ruim voldoende gasten, die van ons optreden konden genieten.

Kerstconcert Croonemate

Maandag 18 december 2023 trad Canta Doe aan in verzorgingshuis Croonemate in Doetinchem. Voor enkele tientallen bewoners werd een Kerstconcert gegeven. Zoals al eerder kon het publiek ons optreden zeer waarderen. Sommigen zongen bekende kerstliederen enthousiast mee.


Kerstlied rond ijsbaan 2023

Klik op de foto voor filmpje Rudolf en Stille Nacht.

Op zondag 17 december 2023 liet Canta Doe van zich zien en horen in de Doetinchemse binnenstad. Op deze koopzondag werd er door meerdere koren, elkaar afwisselend gezongen rond de drukbezochte ijsbaan op het Simonsplein. Canta Doe was voor deze gelegenheid aangekleed in de Dickens-sfeer en bracht een programma van kerstliederen.

Waterrijk Dichteren 2023

Dinsdagavond 12 december 2023 trad Canta Doe op voor de Vrouwenvereniging Dichteren-De Huet. De grote zaal van woonzorgcentrum Waterrijk was goed gevuld met belangstellenden. Het optreden met het Kerstrepertoire onder leiding van dirigent Marjo Harmsen verliep op rolletjes. De zangers oogstten een dankbaar applaus.

Dickens in de Liemers 2023

Klik op de foto voor de video.

Video: Joy to the World

Zondag 10 december 2023 was Canta Doe wederom te gast op de Dickensmanifestatie Duiven. Rond de kinderboerderij in het Horsterpark tussen Duiven en Westervoort.
Het idee om een Dickens in de Liemers te organiseren is ontstaan om de cliënten van ZoZijn, met verstandelijke beperking, een leuke dagbesteding te geven. Drie dagen lang ging men over de paden van het Horsterpark een stap terug in de tijd. De tijd van schrijver Charles Dickens.
Boeren, burgers en buitenlui. Kastanjeverkopers, schoorsteenvegers en schoenpoetsers, maar ook deftige notabelen en kantoorklerken. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten. En natuurlijk waren er veel stalletjes waar lekkernijen en kerstartikelen werden verkocht.
Aan Canta Doe de eer om op het  podium zondagmiddag een uur lang de kerstsfeer naar boven te halen. Het optreden oogstte veel succes en gelukkig bleef het de hele middag droog.


Zingen voor de Vrede

Klik op de foto om het lied te beluisteren

Ruim zeshonderd zangers lieten zaterdagmiddag 25 november 2023 op het Simonsplein in Doetinchem van zich horen tijdens een flash mob  ‘Zingen voor de Vrede’. Onder leiding van de flamboyante dirigent John Stinissen van het koor ‘Sign of Friendship’ uit Didam werd het lied One Day ten gehore gebracht.
Naast de in het wit geklede Sign of Friendship, deden nog honderden koorleden uit Doetinchem en omgeving mee. Natuurlijk was Canta Doe er ook bij. In de weken ervoor hadden we al flink geoefend met dit driestemmige lied, dat best moeilijk te vertolken was.
Ook het winkelend publiek voegde zich tussen de zangers.


Liederen in Warnsveld

Maandagmiddag 17 april 2023 trad Cantadoe op in het zorg-wooncentrum ‘den Bouw’ in Warnsveld. Het was voor de eerste keer, dat Cantadoe hier een zangmiddag verzorgde. De zaal was zeer goed gevuld met bewoners, die ons optreden met gul applaus waardeerden.

Kerstconcert Schavenweide

Voor de tweede maal dit jaar mochten wij een uitvoering verzorgen voor de bewoners van zorgcentrum Schavenweide in Doetinchem. Op maandagavond 19 december 2022, midden in de winter, was dat natuurlijk een Kerstconcert in optimale vorm en geluid. Ons Canta Doe-koor was deze avond dertig man en vrouw sterk en genoot veel waardering en applaus van de in groten getale toegestroomde bewoners.

Video: Ding Dong Gloria

Er was volop belangstelling voor de kerstzang
Groepsfoto in de hal van Schavenweide

Kerstliederen in binnenstad

Op de ijzige zaterdagmiddag van 17 december 2022 heeft Canta Doe de kerstsfeer in de binnenstad van Doetinchem ondersteund met een warm optreden. Op drie plaatsen, in de Heezenstraat, Hamburgerstraat en Boliestraat, werd ons kerstrepertoire ten gehore gebracht voor een dankbaar publiek. Alle koorleden traden op met kleding in de Dickens-sfeer. Het was koud, inderdaad, maar zang maakt het hart warm.

Hieronder enkele filmpjes:
Mary’s boy child
Hallelujah
Angels

Te gast in Croonemate

Belangstelling genoeg voor het optreden.

Maandagavond 13 juni 2022 was gezelligheidskoor Canta Doe in een vrijwel volle bezetting aanwezig in zorgcentrum Croonemate te Doetinchem.
Met het oog op de dertig bejaarde toehoorders zongen we een programma met herkenbare Nederlandse, Franse en Duitse liederen. Het optreden werd hogelijk gewaardeerd, zo bleek uit de reacties. Veel bewoners genoten zichtbaar en klapten of zongen volop mee met de zangers van het koor.
Op maandag 12 december 2022 is Canta Doe wederom te gast in Croonemate, nu voor een concert met kerstliederen.

Het koor in een bijna volledige opstelling.

Korenfestival Doetinchem

Canta Doe nam op zondag 29 mei 2022 deel aan het Korenfestival in het stadscentrum van Doetinchem. Er werd meerdere malen succesvol opgetreden op verschillende podia.
Hieronder een korte impressie, met foto’s van Han Gerritsen en Joost Smeman.
Voor meer foto’s klik hier.

Zangavond in Schavenweide

Maandagavond 23 mei 2022 traden we op voor een ouder publiek in verzorgingshuis Schavenweide in Doetinchem. Zo’n 35 aanwezigen genoten van de zang, die speciaal was afgestemd op de bewoners. Dus veel Nederlandse liederen en vooral meezingen door de zaal.

Zang in De Wingerd

Zaterdagmorgen 12 maart 2022 verzorgde Canta Doe een zangochtend in het kerkelijk centrum De Wingerd. De uitvoering werd bijgewoond door veel inwoners van o.a. de woonwijk De Huet.