Optredens

Kerstconcert Schavenweide

Voor de tweede maal dit jaar mochten wij een uitvoering verzorgen voor de bewoners van zorgcentrum Schavenweide in Doetinchem. Op maandagavond 19 december, midden in de winter, was dat natuurlijk een Kerstconcert in optimale vorm en geluid. Ons Canta Doe-koor was deze avond dertig man en vrouw sterk en genoot veel waardering en applaus van de in groten getale toegestroomde bewoners.

Video: Ding Dong Gloria

Er was volop belangstelling voor de kerstzang
Groepsfoto in de hal van Schavenweide

Kerstliederen in binnenstad

Op de ijzige zaterdagmiddag van 17 december heeft Canta Doe de kerstsfeer in de binnenstad van Doetinchem ondersteund met een warm optreden. Op drie plaatsen, in de Heezenstraat, Hamburgerstraat en Boliestraat, werd ons kerstrepertoire ten gehore gebracht voor een dankbaar publiek. Alle koorleden traden op met kleding in de Dickens-sfeer. Het was koud, inderdaad, maar zang maakt het hart warm.

Hieronder enkele filmpjes:
Mary’s boy child
Hallelujah
Angels

Dickens in de Liemers

Zaterdag 11 december 2022 was Canta Doe te gast op de Dickensmanifestatie Duiven. Rond de kinderboerderij in het Horsterpark tussen Duiven en Westervoort.
Het idee om een Dickens in de Liemers te organiseren is ontstaan om de cliënten van ZoZijn, met verstandelijke beperking, een leuke dagbesteding te geven. Drie dagen lang ging men over de paden van het Horsterpark een stap terug in de tijd. De tijd van schrijver Charles Dickens.
Boeren, burgers en buitenlui. Kastanjeverkopers, schoorsteenvegers en schoenpoetsers, maar ook deftige notabelen en kantoorklerken. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten. En natuurlijk waren er veel stalletjes waar lekkernijen en kerstartikelen werden verkocht.
Aan Canta Doe de eer om op het  podium een uur lang de kerstsfeer naar boven te halen. Het optreden oogstte veel succes. Er werd zelfs meegezongen door toeschouwers en sommigen maakten er een dansje bij.

Klik hieronder voor enkele filmpjes van ons optreden:

Santa Claus
Angels
Inleiding
Jingle Bells
Ding Dong
Angels

Hieronder enkele foto’s:

Te gast in Croonemate

Belangstelling genoeg voor het optreden.

Maandagavond 13 juni 2022 was gezelligheidskoor Canta Doe in een vrijwel volle bezetting aanwezig in zorgcentrum Croonemate te Doetinchem.
Met het oog op de dertig bejaarde toehoorders zongen we een programma met herkenbare Nederlandse, Franse en Duitse liederen. Het optreden werd hogelijk gewaardeerd, zo bleek uit de reacties. Veel bewoners genoten zichtbaar en klapten of zongen volop mee met de zangers van het koor.
Op maandag 12 december 2022 is Canta Doe wederom te gast in Croonemate, nu voor een concert met kerstliederen.

Het koor in een bijna volledige opstelling.

Korenfestival Doetinchem

Canta Doe nam op zondag 29 mei 2022 deel aan het Korenfestival in het stadscentrum van Doetinchem. Er werd meerdere malen succesvol opgetreden op verschillende podia.
Hieronder een korte impressie, met foto’s van Han Gerritsen en Joost Smeman.
Voor meer foto’s klik hier.

Zangavond in Schavenweide

Maandagavond 23 mei 2022 traden we op voor een ouder publiek in verzorgingshuis Schavenweide in Doetinchem. Zo’n 35 aanwezigen genoten van de zang, die speciaal was afgestemd op de bewoners. Dus veel Nederlandse liederen en vooral meezingen door de zaal.

Zang in De Wingerd

Zaterdagmorgen 12 maart 2022 verzorgde Canta Doe een zangochtend in het kerkelijk centrum De Wingerd. De uitvoering werd bijgewoond door veel inwoners van o.a. de woonwijk De Huet.